Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.Č.J.

23. 11. 2021. 12:23 >> 12:23

PETAK U KIC-U

Promocija knjige "Moj put u Palestinu" autora Adisa Deljkovića

Ambasada Države Palestine, u petak 26. novembra u 19 sati u KIC-u Budo Tomović, organizuje promociju knjige "Moj put u Palestinu", autora Adisa Deljkovića.

"Knjiga „Moj put u Palestinu“ zasnovana je na istinitim događajima. Priče su temeljene na mojim ličnim iskustvima koja sam doživio tokom pripreme dvije televizijske reportaže u Pojasu Gaze i Zapadnoj obali, kao i onome što sam istraživao i na kraju napisao u magistarskom radu. Svaki opisani događaj lično sam doživio, a samo u nekoliko slučajeva imena su promijenjena ili uloge zamijenjene. Slijedim činjenice kao u novinarskoj reportaži, ali uz daleko veću dozu slobode u izražavanju. Ovoga puta mogao sam iznijeti i svoja intimnija osjećanja i misli.

Tokom pisanja vodila su me i sjećanja koja sam godinama držao u sebi. Osjetio sam da je vrijeme da napišem ono što sam vidio i doživio. Zbog istine!"

Adis Deljković rođen je u Sarajevu 1978.godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao na temu "Teroristička dimenzija izraelsko-palestinskog sukoba". Urednik je vanjskopolitičke redakcije BHT1 i urednik i voditelj sedmične emisije "Global" koja se emituje od februara 2005.godine. Tokom rada intervjuisao je brojne državnike i političke predstavnike na Srednjem istoku.

Autor je i brojnih televizijskih reportaža, uključujući reportaže iz Pojasa Gaze, Zapadne Obale, Iraka, Irana, Kuvajta, Pakistana. Autor je i televizijskih reportaža iz Kine, Japana, Malezije, Kazahstana, te brojnih evropskih prijestolnica.

Osim autora o knjizi će govoriti Vanja Kovačević, profesor Miodrag Lekić i Sead Šahman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније