Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

27. 10. 2021. 12:35   >>  12:39

U ČETVRTAK

Kvartet “Talia” u KIC-u

Kvartet “Talia” koji čine flautistkinje Tamara Knežević, Angela Mijušković, Andrea Živković i Dijana Orlandić prirediće koncert u četvrtak, 28. oktobra, u KIC-u “Budo Tomović” u 20 sati.

Na programu koncerta je muzika poznatih kompozitora pisana za flautu i aranžirana za kvartet flauta, među kojima su: Pjetro Maskanji (Intermeco iz opere “Kavalerija rusticana”), Žak Kastered (Flaute na raspustu), Petar Iljič Čajkovski (odlomak iz baleta ”Krcko oraščić”), Ernesto Keler (Veliki kvartet op. 92), Johan Sebastijan Bah (Badineri), Eužen Boca (Ljetnji dan na planini) i Astor Pjacola (Libertango).

Kvartet flauta “Talia” osnovan je 2007. godine.

Članice kvarteta Tamara Knežević, Angela Mijušković, Andrea Živković i Dijana Orlandić su diplomirale i magistrale u klasi profesora Ljubiše Jovanovića na Cetinju sa najvišim ocjenama. Svirale su na brojnim scenama u Crnoj Gori i u okviru festivala kao što su: Kotor Art, Purgatorije, te u sklopu projekta „Crna Gora jedna kulturna adresa”.

Usavršavale su se kod uglednih internacionalih flautista kao što su: Vincent Lucas, Dejan Gavrić, Felix Renggli, Peter Lukas Graf, James Galway, Han Goulinag i dr. Rade u muzičkim školama u Podgorici i Kotoru kao i u Simfonijskom orkestru Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније