Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

22. 10. 2021. 18:37 >> 18:38

TO PODGORICA

Promovisan film "Antička Duklja"

Turistička organizacija Podgorice predstavila je novi promotivni film "Antička Duklja" , sa ciljem dodatne promocije i turističke valorizacije ovog izuzetno važnog lokaliteta u kulturnom, istorijskom i turističkom smislu.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice Irena Rogošić navela je da je uvjerena da će ovaj film i brojne promotivne aktivnosti ne samo privući pažnju turista nego i probuditi svijest domaće javnosti o kakvom bogatstvu se radi i šta sve možemo da postignemo i dobijemo adekvatnom valorizacijom i uređenjem tog prostora.

Na samo 3 kilometra od Podgorice, arheološki lokalitet Duklja na čaroban, a istovremeno i dramatičan način prikazuje jednu epohu i svjedoči o civilizacijskim tokovima i bogatom kulturnom i istorijskom nasljeđu Glavnog grada.

„Promotivni film o Duklji značajan je i zbog načina na koji je urađen, zbog spleta različitih umjetnosti kojim se promoviše lokalitet.Ovo je jedan divan projekat Turističke organizacije Podgorice koji treba da bude dobro podržan i da se plasira što više može, jer je ovo samo početak adekvatne valorizacije Duklje”, istakla je dr Anastazija Miranović, stručni konsultant na projektu.

Da su građani Podgorice i Crne Gore privilegovani zbog ovako značajnog arheološkog lokaliteta potvrdio je i glavni protagonista filma, Konstantin Kostjukov, koji je sa zadovoljstvom dao svoj lični pečat ovom projektu te naveo da u daljoj promociji filma najznačajniju ulogu imaju mediji.

„Mi smo pokušali da osvijetlimo značaj tog lokaliteta i da blagom rekonstrukcijom atmosfere zaokružimo jednu formu koja će imati snagu i podstaći sve nas da snažnije razmišljamo o tom izuzetnom lokalitetu“ istakla je Vanja Pantović, direktorica Baletske škole „Princeza Ksenija“.

Podsjećamo, u okviru promocije pješačke kulturno-istorijske rute Osvrt na prošlost stazama preko brda Gorice prethodne sedmice su, uz pratnju turističkog vodiča, do Duklje prošetali predstavnici turističke privrede grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније