Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

13. 10. 2021. 21:23   >>  14. 10. 2021. 08:20

PRODUKCIJA RTCG

Počelo snimanje TV drame "A šta će ti muž"

“A šta će ti muž” naziv je televizijske drame u produkciji Radio-televizije Crne Gore (RTCG) čije je snimanje počelo danas. Dramu po tekstu Bosiljke Kankaraš režira Slobodan Šćepanović, a glavne uloge tumače Vesna Vujošević-Labović i Stevan Radusinović.

Jedno od obilježja današnjeg društva su promjene u braku i porodici. Dominacija ličnih u odnosu na opšte interese je sve izraženija, pa su otuđenost i krize u brakovima postale uobičajene.

Upravo to je tema TV drame “A šta će ti muž” čije je snimanje počelo danas.

"Ona je ostala bez posla, a on je sudija, on napreduje, ona stagnira, e to je taj glavni problem gdje ženska sujeta ne dolazi do izražaja na baš onako najbolji mogući način", rekao je reditelj Slobodan Šćepanović.

Glavne uloge tumače Vesna Vujošević Labović i Stevan Radusinović, koje češće viđamo u pozorišnim predstavama.  

"Malo se snima, malo se televizijskih programa pravi, malo se filmova snima, vrlo rijetko, radijske drame na nivou incidenata, tako da je svaka prilika koja se pruži mora se onako, objeručke prihvatiti", kaže glumac Stevan Radusinović.

To će se, bar kada je naša kuća u pitanju, promijeniti. I generalni direktor i predsjednik Savjeta Radio i televizije Crne Gore najavljuju premještanje fokusa sa informativno-političkog, na druge segmente programa. 

"Obrazovni, igrani, dokumentarni, dramski i sportski programi, to treba da bude srž našeg rada i ono po čemu će Javni servis biti prepoznat", kazao je generalni direktor RTCG Boris Raonić.

Predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević kaže: "Informativa će biti napravljena kakva je stvarnost, a ono što je menadžment predvidio Savjet će podržati i dati vjetar u jedra još i jače".

U snimanju TV drame “A šta će ti muž” učestvuje 30 članova ekipe, a angažovano je 15 glumaca iz Crne Gore.

Glavni producent drame Predrag Vukčević kaže da crnogorsko glumište itekako ima dobru podlogu.

"A TVCG se trudi da sve to ekranizuje i da ne budu samo pozorišni glumci, nego da budu i tv glumci, u tv serijama i u dramama kao što sad radimo”, rekao je Vukčević.

Televizijska drama “A šta će ti muž” će koštati oko 30 hiljada eura, a trebalo bi da je vidimo u okviru Novogodišnjeg programa.

Petra Božović, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније