Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

22. 09. 2021. 11:12 >> 11:18
1

U KIC-U

Izložba Sejle Kerović "U svijetu Van Goga"

KIC “Budo Tomović” biće domaćin prve samostalne izložbe slika Sejle Kerović pod nazivom “U svijetu Van Goga” koja će biti otvorena u petak, 24. septembra u 19 sati.

Izložbu će u izložbenom holu KIC-a otvoriti slikar Aldemar Ibrahimović, a postavka će moći da se pogleda do 8. oktobra.

“Jaki kolorit, jarko žute, zelene, ljubičaste, nijansi crvene, plave, sive… izražavaju intenzivno Sejlin doživljaj promjena u prirodi ili na reprodukcijama koje posmatra. Vinsentove slike Sejli koriste kao izuzetan motiv koji je oduševljava i čini srećnom dok ih posmatra i prenosi na svoje platno, mada joj služe i kao povod u nastanku njenih slika koje crpi iz svog okruženja, bilo da su u pitanju portreti, figure u pokretu ili pejzaži. Sa njenih slika zrači iskonska ljubav prema motivu, a i prema slikarstvu kao likovnom izrazu, jer je sve itekako povezano sa njenim emocijama, temperamentom i karakterom, iako je sve svedeno na čistu likovnost koja postaje metafora života i postojanja…” kaže Ibrahimović.

Kako ističu u kratkoj biografiji, Sejla Kerović je rođena u Beranama 1973. godine. Najranije djetinjstvo je provela u Plavu, a petoj godini se seli u Podgoricu. Odrastala je u umjetničkoj porodici, uz oca Huseina Bašića, književnika i majku Eminu, profesoricu književnosti.

"Podsjećamo u toku je humanitarna akcija časopisa 'Ženski glas - za sve Crnogorke i očuvanje kulturne baštine Crne Gore' za prikupljanje sredstava za pošumljavanje Gorice koju je KIC podržao, te će na pultu KIC-a prije programa zainteresovani moći da kupe “Ženski glas” po cijeni od jednog eura, a prikupljena sredstva biće donirana fondu za pošumljavanje Gorice. Pozivamo sve da se pridruže akciji. Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, a dezinfekcija ruku i nošenje zaštitnih maski je obavezno", nagašavaju u saopštenju KIC-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније