Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

15. 09. 2021. 14:57   >>  14:59 1

UMJESTO IVANOVIĆ

Zoja Đurović nova dirigentica KIC pop hora

Magistar dirigovanja Zoja Đurović, profesorica solfeđa i hora u Umjetničkoj školi za muziku i balet "Vasa Pavić", nova je dirigentica podgoričkog KIC pop hora.

U biografiji navode da je sa ženskim horom Srednje muzičke škole osvajala brojne nagrade, a dugi niz godina bila je jedan od dirigenata hora KUD-a "Stanko Dragojević". Dugogodišnja je članica ženskog vokalnog kvarteta "Veselice“, a skoro deceniju vodi i članica je ženske klape "Alata“. 

Večeras i sjutra od 19 sati vodiće audiciju za prijem novih članova i članica prvog crnogorskog pop hora, u sali Kulturno - informativnog centra "Budo Tomović".  
 
"Prema očekivanjima osnivača hora i njegove menadžerke i članice Snežane Burzan Vuksanović, nakon uspješne saradnje sa doskorašnjom dirigenticom Petrom Ivanović, koja ima novi profesionalni angažman na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, dolazak Zoje Đurović u KIC pop hor donijeće drugačiju, novu energiju i emociju horu. Burzan je sigurna da će hor, koji s nestrpljenjem čeka jesenje probe, pozitivno reagovati na dolazak nove dirigentice i dati joj podršku, u skladu sa motom hora 'Pjevajmo i volimo se', ističu u KIC-u.    
 
Još jednom su pozvali sve zainteresovane starije od 18 godina koji vole i znaju da pjevaju i žele da se uče i nastupaju, da dođu na audiciju i dobiju priliku da postanu dio popularnog hora. Probe će se održavati dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom od 19h u horskoj sali KIC-a.
 
"Podsjetimo da ovaj hor već četiri i po godine djeluje pod okriljem NVU Kutak, da je do sada održao blizu 60 koncerata, a da njegov pop - rok i antifašistički repertoar privlači veliku pažnju i oduševljava podgoričku, crnogorsku, ali i  regionalnu publiku", navode u saopštenju.  

Napominju da u KIC-u važe preporuke i mjere IJZCG.      

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније