Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

01. 09. 2021. 10:40   >>  10:41

NOVA SEZONA U "ZETSKOM DOMU"

U septembru u Kraljevskom pozorištu dvije premijere

Nova sezona u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” počeće u petak, trećeg septembra, a ovog mjeseca na repertoaru su dvije premijere s repriznim izvođenjima. Osim toga, tokom mjeseca će na programu biti i nova filmska projekcija, te jedno gostovanje.

Cetinjska premijera komada “Ana Karenjina”, u koprodukciji Kraljevskog pozorišta i Dramskog studija “Prazan prostor” biće održana u petak u 19h. Predstavu je prema poznatom Tolstojevom romanu režirao Mirko Radonjić, a uloge tumače Sanja Vujisić, Pavle Prelević i Aleksandar Gavranić.

Kako ističu u saopštenju, filmsko veče povodom 80 godina od rođenja i 20 od smrti crnogorskog reditelja Živka Nikolića slijedi u ponedjeljak, 6. septembra u 20h. Riječ je o programu koji će biti upriličen u saradnji s Crnogorskom kinotekom, a tokom kojeg će biti prikazano jedno od najznačajnijih Nikolićevih ostvarenja “Jovana Lukina”.

U utorak, 14. septembra, predstava “Ana Karenjina” gostovaće na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra – FIAT u Podgorici s početkom u 19h.

Premijera komada “Čikaške perverzije” zakazana je za ponedjeljak, 20. septembra u 20h. Predstava koju je, prema tekstu Dejvida Memeta, režirao Zoran Rakočević naročito je značajna zbog toga što će u njoj prvi put zajednički uloge tumačiti Vule Marković, Jelica Vukčević, Marija Labudović, Jelena Laban i Goran Vujović – članovi novoformiranog glumačkog ansambla Kraljevskog pozorišta. Reprizna izvođenja “Čikaških perverzija” slijede u utorak i srijedu (21. i 22. septembar), obje večeri s početkom u 20h.

Septembarski repertoar biće okončan u srijedu, 26. septembra, kada slijedi reprizno izvođenje “Ane Karenjine” u 19h.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” podsjeća da je u skladu s važećim epidemiološkim mjerama protiv novog koronavirusa (SARS-CoV-2) posjeta predstavama i drugim programima dozvoljena samo uz jedan od sljedećih dokaza: iz Nacionalne digitalne COVID potvrde da su lica potpuno vakcinisana sa propisanim brojem doza vakcine ili prvom dozom vakcine, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove, negativnog rezultata PCR testa, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 časa, pozitivnog rezultata PCR testa, koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 14 dana, a nije stariji od 180 dana od dana izdavanja rezultata ovog testa, ili negativnog rezultata brzog antigenskog testa, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 48 časova.

Radno vrijeme biletarnice Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” je od ponedjeljka do petka u periodu 10-13h i 18-20h, dok se informacije o rezervacijama i prodaji ulaznica mogu dobiti i putem telefona 067 428 655. Najstariji državni teatar uskoro će omogućiti i online rezervaciju ulaznica na zvaničnoj internet prezentaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније