Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

26. 08. 2021. 11:32 >> 11:33

IZLOŽBA

Svjetski džet-set izbliza na fotografijama u Luštici

Nakon Visa u Hrvatskoj i izložbe koja je priređena u palači Jakša sa postavkom skulptura iz zaostavštine čuvenog vajara Ivana Meštrovića, fotografije svjetski poznatog fotografa i prvog jugoslovenskog paparazza Jadrana Lazića izložene su u Luštici Bay. Do 30. avgusta posjetioci će moći da pogledaju selekciju od 50 fotografija na kojima su čuvene zvijezde svjetskog džet-seta i državnici koje je Lazić ovjekovječio tokom 50 godina karijere, počev od 1971. u Parizu i drugim metropolama, pa sve do Los Anđelesa i Holivuda.

Prodajna izložba fotografija i njegove monografije pod nazivom Jadran Lazić: 50 godina fotografije ima i humanitarni karakter, Jadran je odlučio da dio prihoda od prodaje fotografija i monografije opredijeli za djecu sa smetnjama u razvoju.

U amfitetaru u marina naselju Luštica Bay izložena je selekcija fotografija među kojima, uz one Elizabet Tejlor, Šona Konerija, Orsona Velsa, Žan-Klod Van Dama i drugih, centralno mjesto ipak zauzimaju fotografije poznatog košarkaša Vlada Divca koji je sinoć sa suprugom Anom i zajedničkim prijateljima prisustvovao otvaranju izložbe jer ih, pored fotografija, veže i višedecenijsko prijateljstvo.

„Velika čast i zadovoljstvo mi je što izlažem u Luštici Bay i hotelu Chedi. Ovdje sam zapravo zahvaljujući mom prijatelju Vladi Divcu koji je najveća zvijezda od svih koje sam fotografisao a poznato je da je glumio u nekoliko filmova. Izložena je i monografija u koju je stao sav moj profesionalni život a svako poglavlje, svaka fotografija su priča za sebe“, rekao je Jadran na otvaranju.

Lazićeva monografija predstavlja izuzetno svjedočanstvo, osmišljena kao luksuzno reizdanje njegovih dviju knjiga - Ja paparazzo i Reporter. Drugi tom monografije sadrži fotografije iz losanđeleske faze od 1988-2020. godine. Pored izvanrednih fotografija, knjiga sadrži i priče koje stoje iza ovih svjedočanstava o nekom, sada već davnom i drugačijem vremenu, što će privući i one koji su bili savremenici uzbudljivih zbivanja u toku poslednjih pet decenija, ali i mlade koji žele da izbliza osjete duh jednog  drugog vremena.

Prema riječima Maše Radulović, menadžerke za korporativne komunikacije, posjetioci će moći da dožive posebno iskustvo pravog foto-vremeplova.

„Izuzetna nam je čast što smo domaćini ovakvog foto-putovanja koje spaja duh i šarm Mediterana sa svima nama omiljenim poznatim licima iz svijeta moći, politike, glamura i šou biznisa iz nekog možda pomalo zaboravljenog perioda proteklog vijeka i zlatnog vremena fotografije“, saopštila je Radulovićeva proglašavajući izložbu otvorenom.

Paparazzo-džentlmen, kako ga nazivaju, čovjek koji je upoznao mnoge svjetske uglednike, državnike, političke lidere i zvijezde iz svijeta zabave i šou biznisa ovjekovječio je i neka od prelomnih globalnih zbivanja u posljednjih pedeset godina, poput smrti državnika Leonida Brežnjeva i ratnih sukoba Iraka i Irana.

Jadran Lazić je kao mladić iz Splita slijedio svoj san i otisnuo se u svijet 1970-ih godina, uz nevjericu okoline i prijatelja da u sred Pariza namjerava da živi od foto aparata. Zahvaljujući dalmatinskom  šarmu ali i inatu. dovitljivosti i umijeću, pronašao je svoje mjesto i stekao slavu u planetarnom šou biznisu i svijetu fotografije, sarađujući sa najboljim novinskim, foto agencijama i magazinima. Njegove fotografije objavljene su na više od 300 naslovnih strana svjetskih magazina.

Pred Lazićevim objektivom smjenjivale su se kao na reviji najpoznatije zvijezde, pjevači, ljepotice i glumci i filmski zavodnici poput Orsona Velsa, Fare Fosit, Džodi Foster, Marlona Branda, Dejvida Bouvija, Roberta de Nira, Džonija Depa, i mnogih drugih. Nakon Luštice Bay Lazićeva fotomonografija će biti predstavljena u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније