Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 08. 2021. 09:51 >> 09:52

NA GORICI

Koncert električne harfe Milice Kankaraš

Koncert električne harfe Milice Kankaraš biće održan u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, u petak, 27. avgusta, sa početkom u 20 sati, u Mediteranskom vrtu, na Gorici. Na programu će biti djela Einaudija, Andrea, Luisa...

Koncert električne harfe Milice Kankaraš biće održan u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, u petak, 27. avgusta, sa početkom u 20 sati, u Mediteranskom vrtu, na Gorici. Na programu će biti djela Einaudija, Andrea, Luisa...   

Milica Kankaraš, rođena je 1991. godine u Podgorici. Završila je srednju muzičku školu ''Vasa Pavić'' u Podgorici na odsjeku za klavir u klasi prof. Lidije Skender. 

Sa sedamnaest godina upisala je harfu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ljiljane Nestorovske u junu 2013.          Pripravnički staž  obavila je od januara do oktobra 2014. godine u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Od 2014. do 2016. bila je angažovana kao gostujući muzičar u pomenutom sastavu.        

Održala je niz solističkih koncerata počevši od 2011. godine (Centar savremene umjetnosti Podgorica), zatim u Ministarstvu kulture Crne Gore, u Nikšiću, Podgorici, Tivtu... Februara 2020. godine održala je solistički koncert u JU Muzeji i galerije sa gostima Vilijem Ferdinandijem, violina, i Savom Vujačićem, harmonika.    

U sklopu KotorArta nastupila je na Don Brankovim danima muzike, jula 2019, na koncertu ''Iskre mladosti'', prilikom kojeg je premijerno izvedena kompozicija S. Adižesa za kamerni orkestar, hor i soliste.

Milica Kankaraš je autorka prvog školskog programa harfe za nižu muzičku školu. Inicirala otvaranje odsjeka za ovaj instrument u Crnoj Gori u junu 2015. godine kada je sa najvišim ocjenama odbranila školski program u Zavodu za školstvo. 

Od septembra 2015. predaje harfu u Umjetničkoj školi za muziku i balet ''Vasa Pavić'', Podgorica. Na zahtjev Zavoda za školstvo napisala je novi školski program za reformisanu nižu muzičku školu koji je Nacionalni savjet za obrazovanje odobrio u julu 2018. godine.

Katalog za odsjek harfe za srednju muzičku školu napisala je u maju 2019. u okviru projekta Centra za stručno obrazovanje.

Od 2015. jedan je od članova-osnivača neprofitnog nevladinog udruženja ''Zrcalo''.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније