Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 11. 2013. 23:17   >>  23:17

PRIBLIŽAVANJE

Izložba turskih umjetnika u Podgorici 

U podgoričkoj galeriji "Art" večeras je otvorena zajednička izložba turskih iz crnogorskih umjetnika uz podršku ambasade Republike Turske u Crnoj Gori.

Jedan od slikara koji se večeras predstavio je i predsjednik Upravnog odbora GESAM-a, Hasan Ruzgar, kazao je za agenciju Anadolija, da slika koju je želio večeras da predstavi ne sadrži ni jednu boju, iako se na prvi pogled tako čini.

"Cijelu fotografiju radio sam ručno sa raznim kamenjem koje se nalazi u prirodi, te boju uopšte nijesam koristio", rekao je on.

Ruzgar je naglasio da je nihov cilj da ovu organizaciju, koja je vezana za Ministarsvto kulture, predstave kako u Turskoj tako i izvan nje.

Nezih Demirtepe, predsjednik organizacije GESAM kazao je večeras, tokom prve izložbe u Crnoj Gori, da je u ovoj organizaciji učestvovalo četiri umjetnika sa oko 40 izloženih radova.

"Nadam se da ćemo uspjeti crnogorskom stanovništvu da približimo kulturu Turske, kako bi je, na neki način, bolje upoznali", rekao je Demirtepe.

Međunarodna izložba pod nazivom "Gesam" će za posjetioce ostati otvorena do petka.

GESAM je tursko udruženje umjetnika, koje se na posjetu Crnoj Gori i izložbu u Podgorici odlučilo nakon Makednije i Bugarske. Ovo je, dakle, njihova treća međunarodna izložba i upriličena je uz podršku Ministarstva kulture Republike Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније