Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 07. 2021. 11:11 >> 11:12

PODGORIČKO LJETO

Izložba i promocija knjige Luke Lagatora

Povodom obilježavanja 55 godina stvaralaštva Luke Lagatora i izlaska iz štampe njegove druge knjige nagrađenih i selektovanih radova na svjetskim festivalima karikature, Matica crnogorska, Sekretarijat za kulturu i sport i JU Muzeji i galerije Podgorice organizuju predstavljanje značajnog segmenta opusa ovog multimedijalnog likovnog umjetnika u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

Svečano otvaranje izložbe i promocija knjige održaće se u utorak, 27. jula, sa početkom u 20h, u Modernoj galeriji JU Muzeji i galerije Podgorice.

Knjiga u kojoj je objavljeno 78 nagrađenih i 148 selektovanih radova širom svijeta, od 2008. godine do danas, izašla je u izdanju Matice crnogorske, uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Crne Gore.

Na izložbi će biti izloženo svih 125 nagrađenih radova Luke Lagatora. O knjizi i stvaralaštvu Luke Lagatora na polju karikature, govoriće Vlatko Simunović, Marko Špadijer i Ana Medigović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport. Prisutnima će se obratiti i autor.

Lagator je dobitnik Trinaestonovembarske nagrade, Nagrade Prijestonice Cetinje, Povelje „Ivan Crnojević“ i najvećeg državnog priznanja Trinaestojulske nagrade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније