Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 07. 2021. 11:46   >>  11:46 2

PRIZNANJE NADŽI NAMAN

Đurić i Koprivca nagrađeni u Libanu

Književnici iz Crne Gore, Novica Đurić i Dragan Koprivica, dobitnici su uglednog međunarodnog priznanja za književnost „Nadži Naman“ za 2021. godinu, koje se u Libanu već po devetnaesti put dodjeljuje afirmisanim književnim stvaraocima sa svih kontinenata.

Na ovom internacionalnom konkursu je učestvovalo 3.217 kandidata iz osamdeset zemalja, koji pišu na šezdeset jezika i dijalekata, a u različitim kategorijama je proglašeno ukupno 75 novih laureata.

U kategoriji „Zaslužne nagrade“ odabrana su tri laureata, iz Maroka, Palestine i sa Krita (Grčka), dodijeljene su i nagrade za kreativnost, a u visokoj kategoriji „Počasne nagrade (za ukupan stvaralački rad)“, pored Đurića i Koprivice, laureati su i iz Irske, Argentine, Italije, sa Filipina, iz Španije, Francuske, Indije, Poljske, Rumunije, Portugala, Ukrajine, Kanade, Makedonije i SAD-a.

Ovo ugledno književno priznanje međunarodnog karaktera nosi ime po Nadži Namanu, uglednom libanskom humanisti, piscu i promoteru kulture. Naman je rođen u Libanu u Harisi 1954. godine, a cio svoj stvaralački vijek posvećuje afirmaciji humanih vrijednosti u sferi kulture i umjetnosti. Nagrada se dodjeljuje „autorima, za emancipovana književna djela po sadržaju i stilu, čiji je cilj oživljavanje i razvoj ljudskih vrijednosti“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније