Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 07. 2021. 12:09 >> 12:10

U ČETVRTAK

Promocija romana Edina Krehića u KIC-u

Roman „Znaš li Nunu Montiljo?” Edina Krehića biće predstavljen u četvrtak, 15. jula u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

O knjizi će, kroz razgovor sa autorom govoriti Edin Smailović.

Edin Krehić je savremeni bosansko - hercegovački pisac, nagrađivan za romane, drame i pripovijetke. Rođen je 14. jula 1973. godine u Sarajevu, gdje je diplomirao na Fakultetu političkih nauka. Prije romana „Znaš li Nunu Montiljo?“, Krehić je 2017. objavio knjigu „Nisam te se nagledao“, baziran na pripovijeci „Skinut ću ti zvijezde u kašiku“ nagrađenoj 2010. na kulturno-književnoj manifestaciji „Susreti Zija Dizdarević“ u BiH. Po ovoj priči je napisao i radio-dramu „Skinut ću ti zvijezde u kašiku“, snimljenu u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR i BH Radija 1. Autor je i knjiga „Čuvaj se” i „Jednog dana doći ću oče”. Krehićev scenaristički prvijenac, kratki igrani film „Ludwig von Sarajevo“, dobio je treću nagradu na međunarodnom Film festivalu za ljudska prava „Human district“ u Beogradu 2017. godine. Po tekstu Krehićeve poeme „Fatima” komponovana je simfonija koju je Sarajevska filharmonija premijerno izvela 9. jula 2020. godine u Sarajevu. Objavio je veliki broj komentara i reportaža. Osim sa Balkana, kao novinar izvještavao je iz SAD-a, Kuvajta, Egipta, Njemačke, Austrije, Francuske, Švajcarske... Član je P.E.N. Centra BiH. Živi u Sarajevu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније