Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 07. 2021. 11:16 >> 11:17

DONACIJA MATICE CRNOGORSKE

Više od 100 izdanja biblioteci u Pljevljima

Narodnoj biblioteci "Stevan Samardžić" u Pljevljima, predstavnici Matice crnogorske su uručili poklon od preko stotinu primjeraka svojih knjiga i časopisa Matica.

Kako ističu u Matici, među brojnim naslovima poklonjeni su fototipsko izdanje Psaltira s posljedovanjem (1494) iz Crnojevića štamparije, "Crnogorci u Sjedinjenim Američkim Državama 1860–1919", Šerin Novotni, studiju "Crvena ideja Crne Gore", Adnana Prekića, "Evropeizacija Crne Gore", Bojana Jovanovića, zbornik "Crna Gora tri decenije nakon rušenja Berlinskog zida: od AB revolucije do NATO pakta", "Portreti knjaza Danila I Petrovića", Saše Brajović.

Direktorica pljevaljske Narodne biblioteke "Stevan Samardžić“ Đina Bajčeta, zahvalila je na vrijednom poklonu kojim je obogaćen njihov knjižni fond.

Istakla je značaj knjige u kulturnoj i građanskoj tradiciji Pljevalja, naglasivši da na tom fonu saradnja sa Maticom crnogorskom ima posebnu ulogu i značaj.

"Radujemo se budućim zajedničkim kulturnim projektima, jer je doprinos Matice crnogorske crnogorskoj državnoj i kulturnoj tradiciji nemjerljiv“, istakla je Bajčeta.

Izdanja je uručio predsjednik bjelopoljskog ogranka Matice crnogorske, Rade Ilić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније