Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG ]

29. 06. 2021. 16:11   >>  16:11

VLATKOVIĆ SA CSO

U Podgorici nastupio jedan od najboljih svjetskih hornista

Na Velikoj sceni Muzičog centra sinoć je održan koncert ovdašnjeg simfonijskog orkestra. S orkestrom, kojim je dirigovao Aleksandar Marković, kao solista nastupio je Radovan Vlatković, jedan od najboljih svjetskih hornista.

Na pitanje šta povezuje Stravinskog Štrausa i Šumana odmah bismo mogli reći neprolaznost i dubina djela tri muzička genija. Ipak pored toga, sinoćnji koncert ovdašnjih simfoničara bio je povezan i na drugačiji način, prije svega na unutrašnjem planu.Kada je hornista svjetske klase i slave Radovan Vlatković rekao da će svirati Štrausov koncert za hornu i orkestar broj 1 u es duru, diregent Aleksandar Marković odlučio je da pored tog, orkestar odsvira još dva djela stilski različita, ali podjednako zahtjevna i kompleksna. Tako smo dobili koncert prilično zahtjevan za slušaoce, koji je veoma dobro funkcionisao kao cjelina.

Pripremajući koncert Aleksandar Marković se trudio, u čemu je i uspio, da sva tri djela uveže na unutrašnjem planu i tako stvori dramaturšk zaokruženu cjelinu, pa je koncert na taj način zadobio i svoju jasnu strukturu.

Ostaje žal što nijesmo bili u prilici da čujemo i utiske Radovana Vlatkovića jednog od najznačajnijih savremenih hornista na svijetu.

Nakon koncerta u Muzičkom centru, Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće sa istim programom večeras u Tivtu, na Ljetnjoj sceni Centra za kulturu u 21:30 sati. 

Vanja Kovačević, RTCG 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније