Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

22. 02. 2013. 21:45 >> 21:41

KULTURA

Malidžan održao koncert na Cetinju

Gitarista Rados Malidžan održao je večeras koncert u Ministarstvu kulture na Cetinju i ujedno promovisao svoj album muzike za klasičnu gitaru "Life & Music" koji je objavljen krajem 2012.godine u izdanju norveške izdavačke kuće "No.1 Music Group".

Na koncertu u Prijestonici izvedene su premijere sa novog CD-a ali i kompozicije Bariosa,Mulera i Koste.

Malidžan nam je nakon koncerta kazao da mu je veoma drago što je nastupao u jednoj od najljepših sala u našoj zemlji I što je po prvi put predstavio svoj novi CD crnogorskoj publici.

"Moj novi CD za sada je dostupan preko vodećih svjetskih internet prodavnica kao sto su "I Tunes" i "Amazon" a očekujem da ću pronaći izdavača i za ovo područije" ukazuje Malidžan.

On je dodao da je snimanje albuma pomoglo Ministarstvo kulture a da je sniman u Norveškoj gdje je i boravio i usavršavao svoje znanje na postdiplomskim studijama u Kristijansendu.

Radoš Malidžan je inače započeo muzicko obrazovanje u desetoj godini,a prvi resital je odsvirao vec u 12. u Sarajevu. Od tada je imao brojne nastupe u Crnoj Gori I Evropi I snimao je za vodeće radio I televizijske kuće poput RTCG,RTS I drugih.


Milena Stanojević,Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније