Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 06. 2021. 15:58   >>  15:59 4

BELETRINA

"Gorski vijenac" na crnogorskom i slovenačkom

Dvojezično izdanje “Gorskog vijenca”, na slovenačkom i crnogorskom jeziku, objavljeno je u izdanju slovenačkog Zavoda za izdavačku djelatnost “Beletrina”.

Iz ove izdavačke kuće posebno su istakli da se “novi prevod, povjeren uvaženom slovenačkom književniku, istoričaru umjetnosti i prevodiocu Miklavžu Komelju, fokusira na neposrednost Njegoševog književnog izraza, istovremeno postižući efekat modernog, živog jezika, ali sa arhaičnim i lokalnim tuđicama, koje Njegoš svjesno koristi u originalu.”

Dvojezično izdanje najavljeno je u septembru 2019. kada su, u okviru manifestacije “Dani Crne Gore u Ljubljani”, tadašnji ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović i direktor slovenačkog Zavoda za izdavačku djelatnost “Beletrina” Mitja Čander, u Ambasadi Crne Gore u Ljubljani, potpisali Ugovor, sa planom objave u prvoj polovini 2021. godine.

Iz Beletrine su saopštili da je knjiga objavljena uz  podršku Ministarstva kulture Crne Gore, te se, u ovom izdanju, posebno zahvaljuju na saradnji i podršci Ambasadi Crne Gore u Ljubljani i počasnom konzulu Crne Gore u Republici Sloveniji Vojislavu Kovaču.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније