Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 05. 2021. 11:15 >> 11:15

DVA TERMINA

Lutkarska predstava u petak u Kraljevskom pozorištu

Lutkarska predstava "Maca papučarica" (3+) po motivima priče Ele Peroci, u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića, Gradskog pozorišta Podgorica, biće izvedena u petak, 28. maja 2021. godine u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u 16h i 18h.

Uloge tumače: Tihana Ćulafić (Maca, Tina), Sejfo Seferović (Hrčak, Njuškalo), Dijana Dragojević (Bubalo, Nina), Marija Đurić/Smiljana Martinović (Dušan), Pavle Popović (Laki).

“Maca Papučarica, slovenačke spisateljice Ele Peroci je klasik dječijeg, a i roditeljskog pričanja priča prije spavanja. U čemu je njena tajna? Možda u tačnom odabiru detalja iz svakodnevnog dječijeg života ili u jasnom i jednostavnom pričanju priče upravo jezikom djece, načinom kako bi je djeca ispripovijedala sama sebi. Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg sam se odlučio da, po motivima ove priče, uradim i tekst i da ovu divnu priču pretočimo u lutkarsku predstavu. Jednostavnost u pisanju, ali razumljivost i jasna poruka koju ova priča nosi, preporučuje je i za manji uzrast djece, već od tri godine", zapisao je reditelj i dramaturg Davor Dragojević.

Total dizajn: Zorana Milošaković-Tasić, kompozitor: Alek Rodić, koreografija: Slavka Nelević, saradnica na dramatizaciji: Jasmina Fulurija, asistentkinja reditelja: Mina Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније