Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 04. 2021. 22:05   >>  22:05

U MAJU

Milanska Skala se otvara za publiku

Prestižna milanska Skala saopštila je danas da će u maju otvoriti svoja vrata za ograničenu publiku od 500 osoba i da će biti održana tri koncerta.

Hor i orkestar Skale, pod dirigentskom palicom Rikarda Šaija (Riccardo Chailly), održaće prvi koncert 10. maja. Narednog dana će u toj prestižnoj operskoj kući nastupizi Bečki filharmonijski orkestar pod vođstvom Italijana Rikarda Mutija (Riccardo Mutti), a 17. maja će biti održan i koncert kojim će dirigovati Britanac Danijel Harding.

Ipak, opera "Italijanka u Alžiru" Đoakina Rosinija će biti prenošena samo preko striminga 25. maja, saopštila je Skala.

Milanska Skala inače može da primi nešto više od 2.000 gledalaca.

Šaiji je muzički direktor Skale od januara 2015. a nedavno mu je produžen angažman do 2025. On trenutno snima ploču za diskografsku kuću Dojče Gramofon (Deutsche Grammophon) posvećenu arijama Vagnera i Štrausa u interpretaciji ruske sopranistkinje Ane Netrebko.

Bioskopske sale i druge dvorane otvorene su djelimično u ponedjeljak u Italiji poslije veoma duge pauze zbog pandemije.Velika većina od dvadeset italijanskih regiona sada je svrstana u žutu kategoriju, najniži nivo rizika u pandemiji, od koje je u toj zemlji umrlo 120.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније