Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 11. 2013. 11:02 >> 11:02

EX-YU

MIT Fest: Na programu horor filmovi

Na MIT Festu (Montenegro International Theatre) biće prikazani kratkometražni horor filmovi ex-yu produkcije, kao i različite kratki morbidni, strašni i smiješni filmovi.

"Balkan Mayhem" je kompilacija koju je objavio Festival fantastičnoga filma i vina "Grossmann", na kojoj se nalazi izbor najboljih kratkih žanrovskih filmova sa područja bivše Jugoslavije. Prije svega, to su horor  filmovi mlađe generacije filmskih režisera, čije karijere su u usponu.

Na kompilaciji se nalaze sljedeći filmovi:

"Pacijent 0" - Miroslav Lakobrija (Srb)
"The Last Drop" - Miroslav Lakobrija (Srb)
"Zorgazam" - Dario Lonjak (Hr)
"Veriga mesa" - Tomaž Gorkič (Slo)
"Restavracija za zombije" - Kristijan Kaurić (Hr)
"Priče iz groba" - Damir Romanov (Srb)
"Revolucija jede svoju decu" - Ivan Pecikoza (Srb)
"Ugovor" - Dario Lonjak (Hr)
"E-pigs" - Petar Pašić (Slo)
"Pulz" - Damir Romanov (Srb)

Pored Grossmann Festivala horor filma i vina, u nedjelju 17. novembra, u okviru takmičarskog dijela, čitaće se drama "Kalina proces", u 18 sati u galeriji "Dado Đurić". Takmičarski dio festivala promo fest se sastoji u čitanju drama mladih dramaturga iz Crne Gore. Publika glasa za najbolji dramski tekst promo festivala, a žiri je multigeneracijski, od srednjoskolaca do penzionera.



Takođe, na festivalu će nastupiti grupa "Cypher Louis" iz Ljutomera, koja je nastala ljeta 2009. godine. Na MIT Fest-u predstaviće njihov trogodišnji rad koji će se uklopili u album "Confessions of a Miserable Bastard", koji su objavili prošle godine.

Organizatori istču da je organizovan besplatan prevoz autobusom iz Podgorice u 17 sati ispred Delta Sitija, a povratak sa Cetinja je u ponoć ispred Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније