Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 11. 2013. 12:51 >> 12:51

MIT FEST

"One girl show" večeras u Zetskom domu

Predstava Andreasa Urbana "One girl show" u produkciji pozorišta "Kosztolányi Dezső" iz Subotice biće izvedena na ovogodišnji ''nulti'' Montenegro International Theatre (MIT Fest) večeras s početkom od 20 sati, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

Komad "One girl show" je ljudska priča, o životu čovjeka. Bilo kog čovjeka. Kažu da svi pišu svoj sopstveni roman. Zašto bi trebalo da se priča o ekstremnim životima, kad svaki život jeste priča koju vrijedi slušati?

Goran Cvetković  o predstavi kaže: ''...Ova mlada glumica igrala je jednu zaista sasvim novu dramaturgiju – postdramski i poetski sklopljen verbalni i fizički, pjevački i igrački materijal... kombinaciju raznih emotivnih skokova i brzih promjena odnosa prema publici i materijalu – pažljivo biranom da otrijezni i isprovocira publiku, gdje god da se igra...! ''

Pozorište "Kosztolányi Dezső" je osnovano prije osamnaest godina, i trenutno se finansira od strane grada Subotica. Predstave se igraju na mađarskom jeziku, a od 2007. postoji i prevod na srpskom jeziku. Pozorište se tokom vremena iskristalisalo kao eksperimentalno, alternativno, tzv. umjetničko pozorište grada, prepoznatljivo po osobenom radu i estetici reditelja Andreasa Urbana.

U ovom pozorištu naglasak je prvenstveno na savremenom studijskom radu koji se organski vezuje za realnost kako lokalnog, tako i globalnog života.

Pored predstave "One girl show" 16. novembra u okviru takmičarskog dijela MIT Festivala promo festa čitaće se drama ''Drugo mjesto'' u 18 sati u galeriji Dado Đurić. Takmičarski dio festivala promo fest se sastoji u čitanju drama mladih dramaturga iz Crne Gore. Publika glasa za najbolji dramski tekst promo festivala, žiri je multigeneracijski od srednjoškolaca do penzionera.

Organizovan je besplatan prevoz autobusom iz Podgorice u 17 sati ispred "Delta City", a povratak sa Cetinja za Podgoricu je u ponoć ispred Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније