Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 11. 2013. 09:13 >> 09:18

OD 18-20 NOVEMBRA

Pripreme za II Montenegro Film Forum

Drugi Montenegro Film Forum održaće se od 18 do 20. novembra. U sklopu MFForuma biće realizovana i predselekcija filmova iz regiona za Berlinski filmski festival.

 

„Ovogodišnjim Forumom dominiraće teme za koje smatramo da su od izuzetnog značaja za crnogorsku, ali i regionalnu filmsku industriju. Stoga smo se opredijelili za teme vezane za podizanje profesionalnih standarda i povećanje stepena integracije u regionalnim i evropskim filmskim tokovima, mogućnostima razvoja preduzetništva, podsticanja samoodrživosti u filmskoj industriji kod nas i u regionu, kao i u promovisanju savremenih modela u razvoju production service-a kao izuzetnog ekonomskog razvojnog potencijala“, navodi se u saopštenju  Montenegro Film Foruma koje potpisuje Ivan Đurović.

S obzirom da je u toku javna rasprava o Nacrtu zakonu o kinematografiji, kroz panel diskusiju na temu finansiranje kinematografije u regionu biće predstavljena iskustva zemalja regiona sa njihovim zakonima o filmu, benifitima, ali i probleimima u implementaciji.

Na ovogodišnjem Montenegro Film Forumu učestvovaće predstavnici audiovizuelnog sektora iz regiona, uspješni producenti iz regiona i svijeta, kao i filmski profesionalci iz Crne Gore.

„Nadamo se da ćemo kroz pojedinačna izlaganja i diskusije, te predstavljanje iskustava iz regiona i analizom određenih case study-ja pokrenuti brojna pitanja koja su bitna ne samo za Crnu Goru, već i za region u cjelini“, navodi se u saopštenju.

Drugi Montenegro film Forum održaće se u Ministarstvu kulture Crne Gore na Cetinju,  a namijenjen je domaćoj stručnoj javnosti, filmskim profesionalcima, studentima i profesorima fakulteta koji u svom programu imaju filmsku umjetnost, te medijima i najširoj domaćoj javnosti. Takođe, biće dodjeljene Povelje za izuzetan doprinos u razvoju crnogorske kinematografije.

„Naša želja je da Montenegro Film Forum postane mjesto okupljanja filmskih profesionalaca iz regiona i Evrope, na kojem će se, u perspektivi, razmatrati izazovi i mogućnosti, dogovarati saradnje, ali i donositi odluke od velikog značaja ne samo za crnogorsku, već i regionalnu kinematografiju“, zaključili su iz Montenegro Film Foruma.

Na festivalu će biti organizovane projekcije filmova iz regiona za predselektore Berlinale-a, Bernda Budera i Nikolaja Nikitina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније