Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 04. 2021. 23:04 >> 23:04

REVIJA U KIC-U

"Svjetska književnost na filmu" od 12. do 14. aprila

Reprezentativna filmska ostvarenja nastala na osnovu književnih djela koja su svojim kvalitetom stekla svjetsku slavu prikazivaće se u okviru devete KIC-ove revije “Svjetska književnost na filmu” od 12. do 14. aprila.

Tradicionalno u čast obilježavanja Svjetskog dana knjige i ove godine, kako ističu U KIC-u, omogućiće podgoričkoj publici da pogleda poznate filmske adaptacije književnih klasika.

Trostruki dobitnik Oskara film “Memoari jedne gejše” (2005) zasnovan na romanu Artura Goldena koji u centru pažnje ima mladu Sijo, koja je oteta iz svog doma u ribarskom selu i prodata u okiju tj. kuću za gejše u zabavnom distriktu Kjotoa, otvoriće reviju u ponedjeljak, 12. aprila.

"Veoma uspješnu adaptaciju klasičnog romana Luize Mej Alkot 'Male žene' (1994) koja govori o dramama, avanturama i odrastanju četiri sestre tokom američkog građanskog rata prikazaćemo drugog dana revije, a za sam kraj planirana je projekcija američko - britanskog filma 'Ponoćni ekspres' iz 1978. godine koji je režirao Alan Parker. Riječ je o drami koja je osvojila dva Oskara i koja donosi istinitu priču o Amerikancu koji je završio u zloglasnom turskom zatvoru. Filmovi će biti prikazani u sali Dodest, sa početkom u 16 sati", navode u KIC-u.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (sala DODEST do 30 mjesta), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније