Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 04. 2021. 10:33 >> 10:35

KOTORART

Počela akcija "Normalno i od mene zavisi!"

KotorArt Don Brankovi dani muzike započeli su akciju "Normalno i od mene zavisi!” sa ciljem podizanja svijesti i o ličnoj odgovornosti kada se radi o toku pandemije izazvane korona virusom.


Akcija će, kako su kazali organizatori festivala, trajati nekoliko nedjelja, a podrazumjeva kratke video klipove istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti poput umjetnosti, medija i sporta, ali i poštovaoce umjetnosti, istaknute građane Kotora, kao i članove festivalskog tima. Te važne riječi i poruke, organizatori će emitovati na društvenim mrežama Festivala, Facebook i Instagram.

"Tokom proteklih godinu dana suočeni smo sa užasnim brojevima koji govore o zaraženima i preminulima, a kada se ljudi pretvore u brojeve, iz istorijskog iskustva znamo da nam se ne piše dobro. Normalnost koja je stopirana prošlog marta podrazumjevala je i zdravlje i živote, umjetnost, putovanja, socijalizaciju, druženja, restorane kao i pravo na privređivanje i normalnu ekonomiju. Sve je to stopirano, zaustavljeno i stavljeno na čekanje. Zato želimo da sa ljudima punih imena i prezimena skrenemo pažnju da to čekanje zavisi i od nas pojedinačno i iako će nova normalnost morati uzeti u obzir i posljedice izazvane pandemijom, želimo da vjerujemo da će ta nova pravila ponašanja koja nas čekaju nakon pandemije uključivati sve te aspekte života koji nam svima toliko nedostaju", kazao je osnivač i direktor Festivala, pijanista i univerzitetski profesor Ratimira Martinovića kao dio video klipa koji je postavljen na društvene mreže festivala.

Martinović je istakao da se vakcinisao i revakcinisao i time "kupio, ne samo malo zdravlja već i malo slobode da živi jednim dijelom onu normalnost kojoj se nadamo".

U ime zdravlja i nove normalnosti Festival poziva sve zainteresovane da se uključe u ovu akciju i da je podjele sa onima za koje smatraju da je važno da čuju njene poruke.

"Nadamo se da ćemo se preko ljeta vidjeti i u Kotoru, a to jednim dijelom zavisi i od nas i od vas", poručuju iz organizacionog tima Festivala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније