Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 03. 2021. 21:07   >>  21:08

"THE EFFECT"

CNP: Počele probe za novu predstavu

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su čitaće probe za predstavu “The Effect”, koju po tekstu Lucy Prebble režira Danilo Marunović. U predstavi igraju Aleksandar Radulović, Andrea Mugoša, Jovan Dabović i Marta Ćeranić. 

Scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, lektorka Jelena Šušanj, izbor muzike potpisuje Danilo Marunović, izvršna producentkinja je Janja Ražnatović.

 "Komad “The Effect” je “klinička drama” koja ispituje posljedice farmaceutske epohe na čovjeka. Danas, u vremenu masovne konzumacije ljekova za “raspoloženje” i drugih emocionalnih stimulansa, ova drama preispituje etičke dileme i medicinske limite, kada su u pitanju opšteprihvaćene definicije normalnosti, ljubavi i sudbine. Da li medikamenti koji dovode do ljubavi, privlačnosti i sexa, ove pojmove čine manje relevantnim, životnim, istinitijim? Da li je farmaceutska industrija zavladala našim emocijama, i koje su granice uticanja na njih?", navode iz CNP-a. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније