Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 03. 2021. 08:05   >>  09:15

POTVRDIO

Benksi autor slike na zidu bivšeg zatvora

Tajnoviti britanski ulični umjetnik Benksi potvrdio je da je on naslikao sliku na zidu od crvene opeke ispred nekadašnjeg zatvora u Ridingu u Engleskoj.

On je time, kako tumače gradski zvaničnici, izgleda podržao kampanju da se bivši zatvor pretvori u centar umjetnosti.

Benksi je na Instagramu objavio video-snimak kako stvara tu sliku zatvorenika koji bježi koristeći kao konopac tekst koji izlazi iz pisaće mašine.

Crtež se pojavio u ponedjeljak ispred zatvora Riding, gdje je pisac Oskar Vajld odležao dvije godine zbog "flagrantne nepristojnosti" 1890-ih godina.

Zatvor je ukinut 2013. i aktivisti hoće da se zgrda pretvori u umjetnički centar. Britansko ministarstvo pravde, vlasnik zgrade, treba o tome da odluči sredinom marta.

Na svom Instragram videu Benski je prikazan kako sprejem slika djelo nazvano "Stvoriti bjekstvo" (Create Escape). Uz taj snimak objavljen je i dio videa s tradicionalnim uputstvima za slikanje nazvan "Sreća slikanja sa Bobom Rosom".

Kampanja da se bivši zatvor pretvori u umjetnički centar dobila je podršku glumaca među kojima su Džudi Denč, Stiven Fraj i Kenet Brana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније