Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 02. 2021. 22:24 >> 22:35

SJUTRA U KIC-u

Koncert violiniste Milutina Radulovića

Mladi violinista Milutin Radulović prirediće prvi solistički koncert u okviru ciklusa “Mladi talenti” u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u ponedjeljak, 1. marta u 16 sati. Repriza koncerta biće organizovana 2. marta u 12 sati. 

Kako se navodi u saopštenju KIC-a, na programu koncerta su popularna djela za violinu: Sonata br. 5 “Đavolji triler” Đuzepea Tartinija, Sonata br. 4. Op. 23. Ludviga van Betovena i Čakona u g-molu Tomaza Antonija Vitalija.

Svoj prvi solistički koncert Milutin će održati uz klavirsku saradnju Davora Novaka.

Milutin Radulović rođen je u Podgorici 2002. godine. Maturant je Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” u klasi Marka Simovića.

Učesnik je brojnih takmičenja u regionu i inostranstvu, među kojima su “Whitgift International Music Competition” u Londonu, gdje je bio jedan od finalista, “Polyhymnia” u Skoplju na kojem je dvije godine za redom osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji (2019-2020). Redovno se usavršava na seminarima za violinu, kamernu muziku i orkestar u Prizrenu, Kotoru, Foriliju (Italija), kao i na Ljetnjem kampu za kamernu muziku na Ivanovim koritima, u organizaciji KIC-a “Budo Tomović”.
Takođe je učesnik Festivala gudača u Perastu, a 2019. godine nastupio je kao solista s orkestrom udruženih muzičkih škola u projektu „Muzički krug”, u organizaciji Centra za regionalnu saradnju. Dobitnik je stipendije za talentovane učenike Ministarstva prosvjete Crne Gore već dvije godine za redom.

Pohađao je majstorske radionice kod uglednih umjetnika i pedagoga poput Stefana Milenkovića, Arkadija Vinokurova, Iva Stankova, Vujadina Krivokapića, Marka Josifoskoga, Gertruda Šildea, Kristofa Popena, Antona Martinova, Dmitrija Prokofieva, i dr.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније