Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 02. 2021. 09:55   >>  10:00

ŚEDNIK ČETVRTKOM

Razmatrane aktuelne društvene i političke teme

Tribina pod nazivom Śednik četvrtkom održana je u Matici crnogorskoj a gost je bio Nebojša Vučinić redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore i dugogodišnji sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Kako je saopšteno iz Matice, razmatrane su aktuelne društvene i političke teme, a Vukčević je govorio iz perspektive ljudskih prava i sloboda, što je u fokusu njegovog naučnog i javnog angažmana.

"Profesor Vučinić je odgovarajući na pitanja medijatora programa, novinarke Tanje Pavićević, iznio svoje profesionalne i lične stavove dajući ocjenu savremene Crne Gore po pitanju ljudskih prava, pozicije sudske vlasti sa aspekta njene nezavisnosti, medijskih sloboda i zloupotrebe medija u dnevnopolitičke svrhe. U tom kontekstu je komentarisao i aktuelne primjere progona crnogorskih intelektualaca", navodi se u saopštenju.

Bilo je, kako dodaju iz Matice i riječi o položaju manjinskih naroda u crnogorskom multietničkom građanskom društvu kao i vjerskim pravima pravoslavnih Crnogoraca. Vučinić se osvrnuo i na prilike u crnogorskoj diplomatiji. Iz ugla eksperta za ljudska prava i slobode govorio je o mjerama koje se uvode u cilju savladavanja aktuelne epidemije.

Zbog zdravstvenih prilika i važećih mjera program je održan bez prisustva publike a kompletan snimak razgovora dostupan je na sajtu Matice crnogorske (www.maticacrnogorska.me), Facebook profilu Matica crnogorska i Youtube kanalu Matica crnogorska.

Kompletan snimak Śednika četvrtkom sa prof. dr Nebojšom Vučinićem nalazi se na linku

Link: https://">www.youtube.com/watch?v=ogbZuPPWKis

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније