Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 02. 2021. 09:07 >> 09:10

GRADSKO POZORIŠTE

"Snježna kraljica" zagrijala srca podgoričke publike

Premijerom predstave “Snježna kraljica”, u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović", Gradsko pozorište Podgorica počelo je s radom i najavilo nastavak aktivnosti.

Predstava je rađena po tekstu Hansa Kristijana Andersena, u dramatizaciji Evgenija Švarca, a u režiji Jagoša Markovića.

"Uvijek je rezultat posljedica procesa od kojeg sve zavisi. U ovom nelijepom vremenu smo darovani što možemo da se bavimo ovim stvarima", poručio je Marković.

Dodao je da smo ništa bez umjetnosti, ljepote i kulture. Zbog toga se glumci raduju što, nakon godinu dana, mogu da se vrate pozorištu i publici.

"Naravno da ćemo ljepše da igramo kada je punija sala i kada kolektivna ravan formira i nekako jače ordinira u cijelom gledalištu. Mi sve radimo zbog publike. Tako da, kad nema publike ovo što mi radimo nije toliko značajno", kazao je glumac Emir Ćatović.

Govoreći o “Snežnoj kraljici”, Ćatović je kazao da nas ta predstava uči da možemo čitav život da potrošimo tražeći krive vrijednosti.

"I da može čitav život da prođe i da može vječnost da traje ako u svemu tome nema ljubavi i mašte i nečeg što je neopipljivo", zaključio je glumac.

S njim je usaglašena i njegova koleginica Jelena Simić, koja se nada da će uskoro pozorišta moći da prime i više publike.

Simićeva se raduje premijeri, do koje su, kako je kazala, došli bez obzira na sve okolnosti i prepreke. Smatra da će u predstavi uživati i djeca i odrasli.

"Predstava nosi emociju s kojom djeca treba da se susretnu, iz koje treba da uče i koja nosi veliku radost", poručila je glumica.

Sudeći po dužini aplauza publici se, a posebno mališanima, dopala predstava.

"O predstavi mislim da je bila odlična. Bilo je baš super efekata. Naučila sam da prijateljstvo i ljubav pobjeđuju zlo", kazala je jedna od najmlađih gledateljki.

Glumačku ekipu čine: Jelena Simić, Emir Ćatović, Vanja Jovićević, Maja Šarenac, Božidar Zuber, Miloš Pejović, Sanja Popović, Lazar Đurđević, Lara Dragović, Sejfo Seferović i Omar Bajramspahić.

Predstava “Snježna kraljica” biće tokom februara izvedena još četiri puta – dva dana nakon premijere, kao i 20. i 21. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније