Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 01. 2013. 12:49   >>  27. 01. 2013. 21:59 1

Umjetnost

Bečka galerija u pekari

Novootvoreni bečki izložbeni prostor OstLicht od 23. Januara do 30. marta ove godine predstavlja izložbu pod nazivom „Industrija“.

Galerija OstLicht je pri tom idealna kulisa za jednu ovakvu izložbu, budući da je i sama smještena na mjestu nekadašnje pekare ili kako Austrijanci kažu „ fabrike hljeba“. Izložbom „Industrija“ OstLicht podsjeća na istorijat vlastite lokacije pa se na primjeru petnaest savremenih umjetničkih pozicija bavi svim aspektima industrijske proizvodnje.


Zastupljeni umjetnici se u svojim fotografskim serijama prije svega bave pitanjima: Kako rad u fabrici izgleda danas i kako se kroz istoriju mijenjao? Na koji način se industrijska proizvodnja odvija u različitim geografskim regijama? Kakve posljedice rad za strojem ima na ljudsko tijelo i njegove kretanje? Kakve posljedice ima industrijska proizvodnja na krajolik i prirodu? Kako izgledaju i čemu služe napuštena industrijska postrojenja?

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније