Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Beta ]

27. 01. 2021. 07:29 >> 07:30

ZBOG RENOVIRANJA

Muzej Pompidu biće zatvoren 4 godine

Centar Pompidu, jedan od najvažnijih muzeja moderne umjetnosti u svijetu, biće zatvoren od 2023. do 2027. godine zbog velikih radova na obnovi, izjavila je francuska ministarka kulture Rozlin Bašlo.

"Bile su dvije opcije. Jedna je bila da muzej ostane otvoren dok traju radovi, a druga da bude potpuno zatvoren. Ja sam izabrala drugu opciju jer će tako radovi kraće trajati i biće malo jeftinije", rekla je ministarka u izjavi za list Figaro.

Centar Pompidou, nacionalni muzej moderne umjetnosti, otvoren 1977. godine u Parizu, biće otvoren 2027. godine za svoju 50. godišnjicu, poslije modernizacije i potpunog uklanjanja azbesta.

Radovi će početi krajem 2023. i biće završeni krajem 2026. godine, saopštila je uprava muzeja u kojem radi oko 1.000 ljudi.

Radovi su neophodni zbog korozije i starenja ogromnog zdanja, u kojem se nalaze velike kolekcije moderne i savremene umjetnosti, ogromni izložbeni prostori i velika biblioteka.

Ta ustanova među Francuzima poznata i kao "Centar Bobur" nazvana je po predsjedniku Francuske Žoržu Pompiduu (Georges Pompiduu), koji je vladao od 1969. do 1974. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније