Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

29. 12. 2020. 09:10   >>  20:20

PODRŠKA UNESCO

Za projekte "Kotor Arta" i "Fos media" po 23,5 hiljada dolara

Na osnovu prethodno obavljene predselekcije Crnogorske nacionalne komisije za UNESKO, generalna direktorica UNESKO Odri Azule, odobrila je dva projekta u iznosu od po 23.500 američkih dolara u okviru Programa participacije za period 2020-2021. godine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, prosvjete, kulture i sporta, podršku su dobili Međunarodni festival "Kotor Art" sa projektom „Nova normalnost: novo sagledavanje, promišljanje i remodelovanje uloge umjetnosti i kulture nakon Kovida 19” i Fos Media za projekat „Mediji za kulturu: Mediji za kulturnu baštinu i održivi turizam-strategija oporavka”.

Podsjećaju da je Crnogorska nacionalna komisija za UNESKO u skladu sa preduzetim obavezama u pogledu realizacije konkursa za Program participacije koji UNESKO raspisuje svake druge godine, prijavila je četiri projekata koji su zadovoljili kriterijume za prijavu propisane od strane UNESKO za ciklus 2020-2021.

"Odobreni projekat Kotor Arta prepoznao je pokretačku snagu kulture u vremenu pandemije korona virusa i ponudio metodologiju promišljanja o utvrđenim obrascima sa ciljem kreiranja širokog društvenog dijela zasnovanog na učešću svih zainteresovanih strana. Projekat Fos Media usmjeren je na sagledavanje trenutnog stanja i ponude kulturnog turizma u Ulcinju, ali i mogućnost kreiranja strategije za njegov oporavak u post-korona periodu, tako da kulturno nasljeđe i održivi razvoj kreiraju kvalitetan turistički sadržaj", navodi se u saopštenju.

Preostali projekti koje je Crna Gora kandidovala, kako dodaju, još uvijek nijesu razmatrani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније