Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 12. 2020. 14:15   >>  14:16

ZETSKI DOM

Kraljevsko pozorište dobilo glumački ansambl

Kraljevsko pozorište Zetski dom formiralo je glumački ansambl koji čine diplomirani dramski umjetnici: Goran Vujović, Vule Marković, Jelena Laban, Marija Labudović i Jelica Vukčević.

Najstariji državni teatar u Crnoj Gori, osnovan 1884. godine, a danas organizovan kao narodno pozorište, prvi put nakon skoro sedam decenija dobio je stalni glumački ansambl, koji će za početak brojati pomenutih pet umjetnika.

"U narednoj godini Zetski dom će proširi svoj glumački ansambl za još pet stvaralaca, kako bi u punom kapacitetu korespondirao sa utvrđenom umjetničkom koncepcijom i repertoarskom politikom od javnog interesa.
Na taj način, Kraljevsko pozorište Zetski dom ostaće vjerno misiji crnogorskog i evropskog teatra, po kojoj je, zbog dosadašnjih rezultata na brojnim poljima, prepoznato u širem regionalnom i evropskom kontekstu", poručuju iz Zetskog doma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније