Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ b92.net/Tanjug ]

16. 11. 2020. 23:50   >>  23:55

OD KORONE

Preminuo čuveni indijski glumac

Legendarni indijski glumac Sumitra Čaterdži, poznat po saradnji sa oskarovcem Satjađitom Rajem, preminuo je u 85. godini od zdravstvenih komplikacija povezanih sa kovidom 19.

Čaterdži je preminuo na klinici Bel Vu u Kalkuti, gdje se nalazio od 6. oktobra, prenosi CNN. Bio je pozitivan na koronavirus, a komplikacije bolesti doprinijele su njegovoj smrti, rekli su ljekari.

Čaterdžijeva karijera obuhvatala je šest decenija i više od 300 filmova, a takođe je bio i izvrstan pjesnik, dramski pisac i pozorišni glumac, navodi Indian Ekspres.

Odigrao je glavne uloge u 14 Rajevih filmova između 1959. i 1990. godine, uključujući i treći dio hvaljene Apu trilogije.

Glumčeva ćerka Pulami Bose rekla je da je njena porodica skrhana i zamolila svoje pratioce na Fejsbuku "da se mole za njegovu dušu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније