Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 10. 2020. 12:52 >> 14:29

U CENTRU SAVREMENE UMJETNOSTI

Izložba grafika moderne egipatske umjetnosti

Izložba "Grafike iz kolekcije moderne egipatske umjetnosti" biće otvorena danas, 16. oktobra, u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Klub.

Kustoskinja izložbe, Anita Ćulafić je istakla da kolekcija egipatske umjetnosti  iz Fonda CSUCG,  osim izuzetno vrijednih slika, skulptura i predmeta od keramike ima i sedamnaest djela umjetničke grafike koja oslikavaju period u umjetnosti Egipta 70-tih i 80-tih godina 20. vijeka.

"Da bi se bolje razumjele okolnosti koje su doprinijele razvoju umjetnosti uopšte, pa tako i umjetnosti grafike koja je u svim fazama razvoja egipatske moderne imala svoje markantne predstavnike, potrebno je upoznati se sa umjetničkim djelovanjem u istorijskim uslovima toga doba. Većina autora djela koja će biti izložena su profesori grafike na fakultetima lijepih umjetnosti. Njihove grafike se ističu munucioznošću i perfekcijom izvedbe, autentičnim likovnim poetikama i bogatstvom tema koje karakterišu ovu generaciju egipatskih stvaralaca, kazala je Ćulafić.

Izložba se može pogledati do 15. novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније