Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

15. 10. 2020. 12:00   >>  12:16

U PERJANIČKOM DOMU

Izložba muzičkih instrumenata iz Azije

Izložba "Muzički instrumenti sa azijskog kontinenta", izbor iz fonda Centra savremene umjetnosti Crne Gore, biće otvorena za posjetioce od 14. oktobra do 31. decembra u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u izložbenom prostoru Perjanički dom.

Kustoskinja izložbe Brankica Nedović je kazala da nam je tak svijet azijske umjetnosti geografski dalek, a tako blizak po onim opštim univerzalnim vrijednostima koje vezuju ljude u jedinstvenu porodicu.

"Ljepota ove umjetnosti je prije svega u toj iskrenoj ljudskosti, u različitim korijenima i oblicima jedinstvenih specifičnosti. Tradicionalna kultura kao progresivni faktor, predstavlja univerzalne vrijednosti, ali i specifične tekovine društva bez obzira na prostorni i vremenski lokalitet i udaljenost jer međusobno komuniciraju univerzalnošću umjetničkog jezika", istakla je Nedović.

Kako je dodala, veoma bogata kolekcija muzičkih instrumenata porijeklom iz Indonezije i Burme, ima posebno značenje, jer predstavlja bogatstvo tradicije, predanja i kulta kroz igru i ples u kulturi ovih naroda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније