Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 10. 2020. 11:08 >> 12:57

DIREKTORICA CNP-A

"Stopirati samopromociju umjetnika buntovnika"

Direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta Milica Tomović neargumentovanim i ničim potkrijepljenim, ocijenila je optužbe dijela članova ansambla CNP-a koje su, kako navodi, “sasvim slučajno” uslijedile u ovom trenutku.

Dio glumaca CNP-a ranije je zatražio razrješenje umjetničkog direktora Željka Sošića i direktorice Milice Tomović.

“Kantova maksima “Postupaj tako da maksima tvoje volje vazi kao imperativ opšteg zakonodavstva” utemeljena na opštim principima i realnim, objektivnim stavom o stvarnom stanju društva je surovi kontrast naše stvarnosti u CNP, kao i neargumentovani istupi potpisnika peticije koji te iste neargumentovane istupe koriste u cilju samopromocije”, navodi Tomović u odgovoru.

Za dio potpisnika, navodi da duži niz godina nijesu angažovani.

“Još surovija realnost je da je za pojedine članove ansambla preče sređivanje drva za ogrijev od posla za koji su plaćeni. Tako da salvu uvreda i neosnovanih optužbi tumačim njihovom potrebom da se iskažu kao glumci, u pogrešnom ambijentu i pogrešnom scenariju, nažalost”, navodi Tomović.

Kaže i da je njen razlog za ovakvim načinom komunikacije i obraćanjem javnosti potreba da se zaštiti integritet CNP-a i, kako dodaje, stopira “samopromocija umjetnika buntovnika.”

“No, sigurna sam da više neću “ razgovarati” na ovaj način sa samopromoterima, već onako kako smo i do sada - u kancelariji, teatru, na probama. Nego, taj teren javnosti već su prošli. Valjalo bi se vratiti legitimnoj kući od koje uredno plimaju plate i u toj kući raditi sve ono za šta je ko zadužen i plaćen, a javnost neka sudi je li dovoljno samokandidovanja i blaćenja te iste kuće u medijima. I gle čuda, nakon 30. avgusta... A naša publika neka sama presudi na kojoj su sceni bolji glumci: na daskama koje život znače, ili pak “trulim daskama koje pločaju pod sobom”. Te iste daske bolno škripe i proizvode tužan, šuplji zvuk”, zaključila je Tomović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније