Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 10. 2020. 11:34   >>  11:34

GOST JOVOVIĆ

“Śednik četvrtkom” u Matici crnogorskoj

Matica crnogorska počinje programski serijal pod nazivom “Śednik četvrtkom”. Sjutrašnja tema biće Religijsko nasljeđe Crne Gore, a gost će biti poznavalac crnogorske istoriografije Ivan Jovović.

Matica crnogorska organizuje serijal tribina i rasprava sa istaknutim intelektualcima, naučnicima i kulturnim poslenicima o aktuelnim dešavanjima i problemima sa kojima se suočava crnogorsko društvo i kultura, ali i o regionalnim i globalnim prilikama.

“Namjera je da se sa relevantnim sagovornicima otvoreno i argumentovano razgovara, afirmišući javni govor kao izraz slobode, otvorenosti i građanske zrelosti društva. Pored sagovornika iz Crne Gore gosti Śednika četvrtkom biće i intelekualci iz regiona, kada to prilike sa pandemijom budu dozvoljavale”, saopšteno je iz Matice.

Moderator razgovora će biti novinarka Tanja Pavićević.

“Prvi gost Śednika četvrtkom je istaknuti publicista i odličan poznavalac crnogorske istoriografije Ivan Jovović. Jovović će o religijskom nasljeđu Crne Gore, dukljansko-barskoj nadbiskupiji i aktuelnim dešavanjima vezanim za Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Ivan Jovović (1977) je autor dvije knjige “Iz prošlosti Dukljansko-barske nadbiskupije” I „Priloga za istoriju Barske nadbiskupije“, priređivač i urednik fototipske publikacije „Tri studije o Dukljansko – barskoj nadbiskupiji“, a bio je i zamjenik urednika i koautor monografije„Dukljanski Knez Sveti Vladimir“ (970-1016).

“Crnogorskoj javnosti se predstavio i kao urednik i koautor monografije Dijaspora Crne Gore u prošlosti i sadašnjosti. Diplomirao je na

Pravnom fakultetu UCG. Magistrirao je na Pravnom fakultetu Sveučilista u Splitu”, saopštili su iz Matice.

Program će biti održan u četvrtak, 15. oktobra 2020. godine, u 18 časova.

Zbog aktuelnih zdravstvenih prilika i mjera NKT-a programu će moći da prisustvuju predstavnici medija dok će za publiku i zainteresovane kompletan snimak razgovora biti dostupan sjutradan na sajtu Matice crnogorske (www.maticacrnogorska.me), Facebook profilu Matica crnogorska i Youtube kanalu Matica crnogorska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније