Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 10. 2020. 07:44   >>  07:44

U KIC-U

Revija “Svjetska književnost na filmu”

Revija „Svjetska književnost na filmu“ VIII koju KIC tradicionalno u aprilu priređuje povodom obilježavanja „Svjetskog dana knjige“ ove godine zbog aktuelnog korona virusa biće održana od danas do 15. oktobra.

Najbolja ostvarenja nastala na osnovu priznatih književnih djela biće prikazana u okviru revije koja će početi danas sa inspirativnom pričom o hrabroj mladoj djevojci koja je poslata u starateljsku porodicu u Njemačkoj tokom rata. Riječ je o filmu britanskog režisera Brajana Persivala “Kradljivica knjiga” (2013) koji je zasnovan na svjetskom bestseleru.

Projekcija filmske adaptacije romana spisateljice Zoi Heler “Bilješke o skandalu” (2006) koja govori o kompleksnom odnosu koleginica planirana je za 13.oktobar, a dio revije biće i britanska komična drama “Najbolji egzotični Marigold hotel” (2011) sa oskarovkama Džudi Denč i Megi Smit u glavnim ulogama. Radnja filma prati život grupe britanskih penzionera koji su odsjeli u hotelu u Indiji.

Kultna američka filmska drama nominovana za devet oskara “Gradić Pejton” (1957) sa Lanom Tarner u glavnoj ulozi zatvoriće reviju u četvrtak, 15.oktobra. Ovo je priča o mladoj djevojci i njenom odrastanju u naizgled mirnom i uglađenom gradiću.

Filmovi će biti prikazani u sali Dodest, sa početkom u 20 sati. Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније