Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 09. 2020. 09:34   >>  09:38

U CENTRU SAVREMENE UMJETNOSTI

Izložba "Kod" Katarine Laković

Izložba “Kod” Katarine Lakoviću biće otvorena sjutra 15. septembra u 19 sati, u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Klub.

Kako ističu u Centru, Katarina Laković je osnovne i specijalističke studije završila na
Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran – studijski program Dizajn vizuelnih komunikacija. Tokom osnovnih studija učestvovala je na brojnim radionicama i konkursima.

"Tokom specijalistikih studija učestvovala je u izradi murala u četiri različite ustanove. Svoje crteže izlagala je i na Podgorica Art Festivalu 2018. godine. U oktobru 2019. godine izlagala seriju radova u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, u sklopu izložbe Bio-kosmos, produkt
saradnje Fakulteta vizuelnih i Ministarstva nauke", navodi se o umjetnici u saopštenju.

U tekstu o izložbi, istoričarka umjetnosti Anja Marković je, između
ostalog, istakla da zavirujući i istražujući o sopstvu koje ne poznaje, Lakovićeva to radi kroz slikanje laviranim tušem kombinujući razne tehnike.

Iz Centra savremene umjetnosti podsjećaju da zbog epidemiološke situacije, je nošenje maski
obavezno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније