Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

12. 09. 2020. 10:35 >> 10:40

BARSKI LJETOPIS

"Život je loto" na sceni u Starom Baru

Predstava "Život je loto“, koju je režirala Bojana Lazić biće odigrana na "Barskom ljetopisu" večeras 12. septembra u Starom Baru, sa početkom u 21 sat. Sinoć se barskoj publici predstavili srednjoškolci izložbom na temu ekologije.

Predstava rađena po tekstu Vladimira Đurđevića, a u izvođenju Monike Romić, je monodrama koja govori o događajima i nizu nevjerovatnih situacija kroz koje je glavna junakinja prošla u samo jednom danu.

Kako ističu u "Barskom ljetopisu", "Život je loto“, žanrovski okarakterisana kao urnebesna tragikomedija, finim i nenametljivim instrumentima, kroz priču jedne žene, bavi se prije svega, pogledom na društvo u kome živimo, odnosom prema novcu, odnosom prema ljudima koji imaju ili nemaju novac.

"Ova interaktivna tragikomedija je imala učešće na brojnim festivalima u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvarskoj, a osvojila je i nekoliko nagrada", navodi se u saopštenju "Barskog ljetopisa".

Barski srednjoškolci umjetnošću o ekologiji

Program "Barskog ljetopisa" u petak je bio posvećen omladinskom i stvaralaštvu za djecu i omladinu.

Veče je počelo otvaranjem izložbe radova barskih srednjoškolaca "Zaron“. Radovi za ovu postavku, koja se može obići u Galeriji "Velimir A. Leković“, nastali su tokom trodnevne radionice na temu mora i ekologije, koju su vodili likovna umjetnica Neda Popović i arhitekta Ognjen Banović.

"Pokušali smo našim radovima da prenesemo što je više poruka moguće. Pokušali smo da ukažemo na važnost ekologije za ljude, na to da je očuvanje prirode bitno za sve nas i da ćemo ako to ne budemo poštovali jako teško nastaviti život na ovoj Planeti", kazao je Petar Nonković, jedan od učesnika izložbe.

Osim njega u radionici su učestvovali: Nikoleta Đaković, Ina Jovićević, Amina Taranis, Đuzela Albegović, Arijana Brkanović, Milica Spaić, Predrag Masoničić, Petar Krgović, Marija Nikotić, Enesa Sukić, Nemanja Matić, Isidora Radunović, Ivana Mašanović, Jakša Fatić, Ermin Čengić, Savo Bogunović, Aiša Ćatović, Aleksa Okuka, Mirza Lukač, Vasilisa Jovović, Saida Huremović, Rialda Alić, Sandra Smatlik, Bojana Đorđević, Ena Pepić i Sara Marković.

Nakon otvaranja izložbe, publika je veče nastavila na Ljetnjoj pozornici Doma kulture, na kojoj su projektovani animirani filmovi oskarovca Dušana Vukotića: "Surogat“ (Oskar za najbolji crtani film 1962. godine), "Koncert za mašinsku pušku“, "Krava na mjesecu“ i "Igra“.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније