Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

14. 08. 2020. 14:03 >> 14:08

NA PJACI OD KINA

Izložba originalnih plakata HSF-a u Kotoru

Udruženje ljubitelja stripova "Hercegnovski strip festival“ (HSF) učestvovaće u ovogodišnjem programu „Otvoreni kotorski trgovi“ koji organizuje Opština Kotor.

Izložba originalnih plakata HSF-a sa motivima Herceg Novog i Boke, koja su djela dosadašnjih specijalnih gostiju ovog festivala biće održana na "Pjaci od Kina“ u petak, 21. avgusta, od 9 do 11:30 časova.

Kako ističi iz HSF-a, izložbu će pratiti i radionica stripa koju će voditi direktor Udruženja, likovni umjetnik i strip crtač Nikola Ćurčin.

Iz HSF-a potvrđuju i dolazak hrvatskog umjetnika Esada Ribića - još jednog specijalnog gosta 14. Hercegnovskog strip festivala koji će se održati od 4. do 9. septembra na više lokacija u Herceg Novom.

Ribić je trenutno zaposlen u jednoj od najvećih izdavačkih kuća svijeta – američkom MARVEL, a autor je, između ostalog, kultnih stripova kao što su Silver Surfer 'Rekvijem', Submariner 'Dubine', ili Tor 'Krvnik Bogova'.

"Ovo je prvi put da će se HSF predstaviti nekim od svojih sadržaja u Kotoru, i veliko nam je zadovoljstvo što je naš program jedan od izabranih na Javnom pozivu koji je raspisao Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor. Pored dosadašnjih sjajnih radova, na izložbi na Pjaci od Kina ćemo premijerno prikazati i neke od plakata rađenih za predstojeće, XIV izdanje Hercegnovskog Strip Festivala koje će se održati od 4. do 9. septembra“, saopštavaju iz HSF-a.

Uz konstataciju da je do otvaranja 14. izdanja HSF-a ostalo svega tri sedmice, organizatori jedne od najvažnijih kulturnih manifestacija u našoj zemlji, podsjećaju da se posljednje pripreme odvijaju uz budno praćenje situacije vezane za pandemiju virusa COVID-19.

"Ono što se sa sigurnošću može reći je da postoji veliki entuzijazam kod svih planirani specijalnih gostiju, i da već sada možemo dodatno potvrditi dolazak velikana kao što su Glenn Fabry, prvi dobitinik nagrade Eisner koji će gostovati na festivalu, William Simpson, svima dobro poznato zaštitno lice Festivala, te Artyom Trakhanov, velika zvijezda izdavačke kuće Image. Uz njih i Esada Ribića", poručuju iz HSF-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније