Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 08. 2020. 17:20   >>  18:09

MOJKOVAČKI LIKOVNI SALON

Dodijeljena nagrada za najbolje likovno ostvarenje

Sinoć je u mojkovačkom Centru za kulturu "Nenad Rakočević", otvoren IX Mojkovački likovni salon. Dodijeljena je i nagrada "Batrić Mitrović", za najbolje likovno ostvarenje.


Mojkovac iako mali grad može da se pohvali sa brojnim talentovanim umjetnicima, njih 14 je u izložolo radove na devetom mojkovačkom salonu, nagradu za najbolje lokovno djelo koja nosi ime likovnog pedagoga Batrića Baća Mitrovića dobio je magistar Ilija Vuković koji se školvao na kineskoj Akademiji lijepih umjetnosti.

„Ova nagrada mi je veoma bitna jer je ovo prva nagrada koju dobijam u Crnoj Gori, i što dolazi iz institucije u kojoj sam ja odrastao“, kazao je Vuković.

Žiri u satavu Zoran Obrenović presjednik i članovi Darko Drljević i Mirko Dragović ovako obrazlažu nagrađeni rad.
„Tri crteža koja su ovdje prikazana povezana su i čine jednu pravu crtačku cjelinu, estetika kruga je crtačkim umjećem prikazana na originalan i ubjedljiv način“, kazao je predsjednik žirija Zoran obrenović.
Idejni tvorci i organizatori ovog likovnog salona su veoma zadovoljni interesovanjem umjetnika ali i onim što je prikazano u Mojkovcu.

„Ovaj mali grad je veoma ponosan što ima umjetnike u likovnoj umjetnosti viskokog kalibra koji žive u Mojkovcu, koji žive u Crnoj Gori, ali ima ih i širom svijeta, to je tekovina ovog saloona i ove izložbe“, kazala je direktorica Centra za kulturu "Nenad Rakočević" Ljiljana Jokić.

„Nekako nam je priroda dala da mi ovdje budemo svi različiti što je baš interesantno da ovako mali grad ima ne samo po izrazima, već i po onome što se bavimo različitim medijima imamo skoro sve umjetničke forme i ova izložba nosi multimedijalni karater“, kazao je Mladen Blažević.

Da raznovrsnost izloženog bude potpuna potrudili su se i gosti devetog Mojkovačkog likovnog salona svjetski priznati karikaturista Darko Drljević sa najnovijim radovima i docent doktor Mirko Jakovljević sa prezentacijom pod nazivom „Mediji u stanju međustanja“. Svi zainteresovani postavku mojkovačkog likovnog salona mogu da pogledaju do 25 avgusta.

Dragana Šćepanović Vlahović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније