Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

03. 08. 2020. 14:45 >> 14:54

U BUDVI

Počinje ljetna arheološka škola za djecu

Međunarodna ljetna arheološka škola za djecu "Arheolab", ove godine održaće se od 4. do 21. avgusta u gradskom parku Budva, preko puta hotela "Majestic", obavještavaju iz JU Muzeji i galerije Budve.

Edukativni projekat "Arheolab", kako ističu, održavaće se svakog dana, osim nedjelje, u periodu od 9:30 do 12:30 časova. Školu će voditi Asja Zec, diplomirani arheolog iz Padove (Italija).

"Škola će tradicionalno biti održana u organizaciji JU Muzeji i galerje Budve, već sedmu godinu zaredom. Održavanje škole će biti u skladu sa svim propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje širenja virusa Covid-19. Veliko je zadovoljstvo što smo u izazovnim vremenima uspjeli da održimo kontinuitet trajanja i tradiciju škole", ističu u Muzejima i galerijama Budve.

Polaznici će, kako dodaju, imati priliku da na jednostavan i interesantan način direktno dođu u kontakt sa arheološkim istraživanjima.

"Učestvovaće u simulaciji arheološkog iskopavanja, tačnije u drvenom boksu ispunjenom slojevima zemlje pronalaziće predmete koji odgovaraju određenim vremenskim periodima, a sve to da bi stekli znanje i uvid u formiranje istorijskih naslaga kroz vrijeme koje arheolozi potom dešifruju. Cilj je da djeca steknu svijest da se ispod površine zemlje nalazi čitav jedan svijet koji samo čeka da bude otkriven, te da se arheološki nalazi ne pronalaze samo na arheološkim iskopavanjima u dalekim egzotičnim zemljama, već da se mogu pronaći i ispod puta kojim koračamo svaki dan. Ove godine akcenat će biti na proučavanju egiptologije i osnivača ove grane – Đovanija Batista Belzonija. Škola je namijenjena djeci od 5 do 13 godina", navodi se u saopštenju.

Partner na realizaciji Međunarodne ljetnje arheološke škole „Arheolab“ je JU Morsko dobro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније