Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 07. 2020. 09:32   >>  09:29

OD DOMAGOJA ŽARKOVIĆA

Novskoj biblioteci na poklon brojne monografije i brošure

Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković, poklonio je direktorki JU Gradske biblioteke i čitaonice Herceg Novi Nevenki Mitrović kataloge, monografije i umjetničke brošure koje je posjedovao sa velikog broja umjetničkih izložbi organizovanih u Crnoj Gori posljednjih decenija prošlog stoljeća, kao i prethodne dvije decenije ovog.

Kako se navodi u saopštenju, pokon je uručen povodom Dana državnosti Crne Gore, a zbog epidemije izazvane virusom Kovid - 19 koja je najvećim dijelom redukovala kulturni programima, kao i ukupno turističko ljeto u Herceg Novom i Crnoj Gori.

"Tako katalozi obuhvataju veliki broj izložbi crnogorskih umjetnika, ali i onih iz regiona i cijelog svijeta koji su gostovali i priređivali izložbe u Herceg Novom i Boki, kao i cijeloj Crnoj Gori. Nekoliko stotina kataloga je uredno sortirano i sačuvano, ali zbog mogućnosti zainteresovanih korisnika Gradske biblioteke i čitaonice u Herceg Novom da imaju uvid sa mnogobrojnih izložbi organizovanih u navedenom periodu svakako je bolje da se čuvaju i budu dio bogate zbirke Gradske biblioteke, osobito njene likovne zbirke, tj. umjetničkog dijela", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније