Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

26. 06. 2020. 22:18   >>  22:20 1

U KIC-U

Premijera filma "Primjeri Fundina"

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Primjeri Fundina" autora Filipa Rašovića biće organizovana u utorak, 30. juna, u velikoj sali KIC "Budo Tomović", od 20 sati.

"Film govori o slozi i zajedništvu stanovnika ovog sela kako kroz istoriju, tako i danas. Ovaj kraj, pored lijepe prirode krase i harmonični odnosi seljana koji su katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovijesti. Razlike u nacionalnim i vjerskim identitetima nijesu bile prepreka za sklapanje prijateljstava, kumstava i brakova. U ovom filmu, ljudi koji žive ili vode porijeklo iz Fundine govore o dobrim primjerima kako iz svojih života i današnjeg vremena, tako i o primjerima iz istorije. Film je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore", pojašnjavaju u KIC-u.

Filip Rašović je rođen 1990. godine u Podgorici, gdje je završio Gimnaziju "Slobodan Škerović". Studije Multimedijalne produkcije je završio u Novom Sadu. Nakon toga se vraća u Podgoricu, gdje je radio u medijima na raznim pozicijama, što mu je omogućilo da bolje upozna proces stvaranja televizijskog i radijskog programa. Radio je kao novinar u pisanim medijima i kao radijski voditelj. Svoj prvi dugometražni dokumentarni film, "Primjeri Fundina", snimio je 2019. godine.

Kako obavještavaju u KIC-u nošenje maski je obavezno, a ulaz je besplatan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније