Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

24. 06. 2020. 17:28   >>  17:28 1

PLUGIČEVA-ALEKSANDROVA

Bugarska želi snažniju kulturnu saradnju sa CG

Bugarska je veoma zainteresovana za dodatno snaženje odnosa sa Crnom Gorom u sferi kulture, kazala je ambasadorka Bugarske Crnoj Gori Meglena Ivanova Plugčieva-Aleksandrova na sastanku sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem.

 

Na sastanku na Cetinju bilo je riječi o intenziviranju saradnje između Crne Gore i Bugarske u svim segmentima nakon usporavanja na globalnom nivou usljed pandemije korona virusa, ali i o snažnijoj podršci u daljoj realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti kulture.

"Ministar Bogdanović istakao je da je Bugarska naša prijateljska zemlja, sa kojom Crna Gora ima tradicionalno dobre odnose, te da to dodatno obavezuje da se prioriteti u saradnji sa ovom državom kontinuirano razvijaju u svim oblastima", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Plugčieva-Aleksandrova pohvalila je uspjeh Crne Gore u borbi sa epidemijom korona virusa i napore koje naša zemlja ulaže u ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije.

"Posebno se osvrnula na kontinuiranu saradnju Bugarske i Crne Gore u oblasti kulture i istakla da je bugarska strana veoma zainteresovana za dodatno snaženje odnosa u ovoj sferi". saopšteno je iz Ministarstva.

Na sastanku je zaključeno da će potpisivanje Programa o saradnji u oblasti kulture za period 2020 - 2022, koji je u fazi usaglašavanja, dodatno unaprijediti odnose dvije zemlje kada je riječ o kulturi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније