Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

18. 06. 2020. 20:32 >> 22:55

VOJVODIĆ

RTCG nastavlja doprinositi razvoju CG kinematografije

Radio-televizija Crne Gore raspisala je javni konkurs za ulaganje u kooprodukciju i otkup nezavisne produkcije za tekuću godinu. Javni servis time nastavlja da doprinosi razvoju crnogorske kinematografije.

Javni servis petu godinu za redom, raspisuje javne konkurs za otkup nezavisne produkcije. U tom petogodišnjem kontinuitetu, ističemo trend rasta oprijedeljenih finasijskih sredstava, čime potvrđujemo brigu i podršku, za umjetnost i kreativno stvralaštvo, smatra Aleksandra Vojvodić.

Konkurs će trajati 60 dana. Predmet javnog konkursa za kooprodukciju je igrani serijski program sa crnogorskom tematikom, za koji je opredijeljeno 150.000 eura. Dok je za nezavisnu produkciju, igrani serijski program na temu vršnjačko nasilje iznos 50.000 eura.

Crnogorski glumac Mišo Obradović, učestvovao je na konkursu u sitkomu "Dojč kafe", koji je naša kuća podržala. Svjedoci smo kaže ekspanzije serija u svijetu i regionu, pa bi smatra, trebalo tako biti i kod nas.

Ivan Đurović iz ugla nezavisnih producenata, koji apliciraju za razne fondove i konkurse za audio vizuelno stvralaštvo, imao je iskustva na našem prvom javnom konkursu, za film Andra Martinovića "Vrijeme između dana i noći".

Komisija je sastavljena od urednika, reditelja i producenata RTCG. Više informacija o kriterijumima, uslovima i potrebnoj dokumentaciji, može se vidjeti u rubrici RTCG/Konkursi na našem portalu.

Prilog: Ana Ašanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније