Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

17. 06. 2020. 09:34 >> 09:32

UNDERHILLFEST

Sjutra dokumentarac "Umjetnost sjećanja"

Dokumentarni film "Umjetnost sjećanja", rediteljke Jelene Radenović, biće prikazan sjutra 18.juna, u 18 sati u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović", kao dio programa 11. Underhillfesta, a u oviru programa "U FOKUSU", koji se organizuje u saradnji sa NVO Centrom za ženska prava.

Film govori o monumentalnim spomenicima podignutim u periodu socijalizma na tlu bivše Jugoslavije, a kako ističu organizatori, osnovna namjera filma je da na primjeru spomenika pokaže da će prava umjetnost opstati, naći put do publike i preživjeti smjene ideologija i političkih uređenja. Spomenici su istovremeno simboli stradanja i čovjekove borbe za slobodu, za bolju i svjetliju budućnost.

"Nakon filma, u 19.15 sati, biće organizovana diskusija na temu antifašističkog nasljeđa u Crnoj Gori sa dr Slavicom Stamatović-Vučković, diplomiranom inženjerkom arhitekture i prodekanicom za međunarodnu saradnju, te vanrednom profesoricom na Arhitektonskom fakultetu i Milenom Filipović, ekspertkinjom za kulturni turizam regionalnog savjeta za saradnju, sa sjedištem u Sarajevu. Diskusiju će modelirati dr Tatjana Koprivica, istoričarka umjetnosti i stručna saradnica na istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore", ističe se u saopštenju.

Na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u četvrtak, u 20.45 sati biće održana projekcija filma "Kuća male zvijezde", rediteljke Slađane Lučić.

Gošća festivala je producentkinja filma Tamara Babun. Priča je to o ženi koja je dokazala da je moguće pobijediti vlastite strahove i predrasude, pa čak i okolinu koja te ne podržava.

Nakon toga, u 22.15 časova takođe na Terenu KK Budućnost biće prikazan film "Naša vremenska mašina" reditelja Janga Suna & S. Lea Čanga.

Organizatori napominju, da posjetioci UnderhillFesta treba da dođu ranije, prije zakazane projekcije filma, kako bi mogli da se smjeste i da se ispoštuju sve mjere koje je prepisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније