Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

11. 06. 2020. 11:30 >> 11:29

TORMI NA FESTIVALU STRIPA

Najaktuelniji crtač Marvela i DC-a stiže u Novi

Jedan od trenutno najaktuelnijih svjetskih strip crtača Kijan Tormi novi je potvrđeni gost ovogodišnjeg izdanja Hercegnovskog strip festivala (HSF) koji će se od 4. do 9. septembra održavati na više lokacija u Herceg Novom.

Kako su saopštili organizatori, vanserijski umjetnik iz Dablina, koji radi za dvije najveće svjetske izdavačke kuće, američke gigante Marvel i DC, pored Betmena i naslova iz univerzuma "čovjeka šišmiša" kao što su Betgirl sa scenaristom Sesilom Kastelućijem i Catwoman sa legendarnim Šonom Gordonom Marfijem i Blejkom Nortkotom, trenutno radi na novom izdanju Doktora Sudbine (Doctor Doom) i Skarletne Vještice (Scarlet Witch) za Marvel i najnoviji nastavak sjajnog serijala Nepravda (Injustice) za DC Comics.

"Prije potpunog prelaska u devetu umjetnost, Tormi je bio višestruko nagrađivani umjetnički direktor u svijetu marketinga koji je paralelno sa redovnim poslom radio na strip serijalu DC Antologija (DC Anthologies) sa poznatim scenaristima kao što su Kajl Higins, Mariko Tamaki i Pol Dini. Njegov rad ne prolazi nezapaženo ni kod konkurentskog Marvela, pa tako dobija angažman na pričama Ratni svici (Doom story) u okviru kritički visoko ocijenjene sage Rat Carstava (War of the Realms), te na naslovima kao što su Valkira (Valkyrie) i Anihilacija: Bič (Annihilation Scourge: Alpha)", navodi se u saopštenju Hercegnovskog strip festivala.

Kako su dodali, granice Crne Gore sada su otvorene i za Republiku Irsku, čime su se stvorili uslovi da HSF ugosti ovog poznatog umjetnika.

"Velika nam je čast da ugostimo ovog umjetnika u Herceg Novom, i na taj način dodatno podignemo ljestvicu našeg festivala koji u umjetničkim krugovima u Evropi već slovi kao glavni ljetni događaj posvećen stripu", navode organizatori HSF-a, uz podsjećanje da lista do sada najavljenih specijalnih gostiju uključuje Britanca PJ Holdena, Slovenca Izara Lunačeka, Njemca Sedata Oezgena, Rusa Artjoma Trahanova, te Italijane Marka Mastraca i Maria Milana.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније